Večera za Badnjak mora biti fina. A opet, budući da se na Badnjak većinom izlazi van, rijetko tko ima vremena za pripremu nekih kompliciranih jela. Ja sam kupila filete bakalara i s njima odlučila napraviti jedan recept koji sam sinoć isprobala.
Ovako ide:
- 500 g fileta bakalara
- 1/2 limuna (sok i naribana korica)
- 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog na što sitnije
- 1/2 žličice češnjaka u prahu (ili 1 na sitno nasjeckan češanj češnjaka)
- 1 čajna žličica crvene paprike
- 3 žlice maslinovog ulja
- 100 g parmezana
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na protvan stavite papir za pečenje.
Na tanjuru izmiješajte parmezan, češnjak i paprike. Dodajte naribanu koricu limuna i peršina pa sve promiješajte.
U duboki tanjur stavite maslinovo ulje.
Filete bakalara obrišite papirnatim ubrusima. Svaki filet zasebno umočite u maslinovo ulje pa uvaljajte u smjesu s parmezanom pa ga stavite na papir za pečenje. Pecite 15-ak minuta. Bakalar je gotov kad ga lagano možete probosti vilicom. Kad je gotov prelijte svaki komad s malo limunovog soka.
Uz ovaj obrok dobro paše pečena palenta.
Objavljeno 08.12.2015.