"Jel ti radiš išta drugo u životu osim što kuhaš i jedeš?", dobila sam maloprije upit. Pa, osim ovoga dvoje navedenog, radim još par stvari - između ostaloga - smišljam što ću kuhati i jesti. A smišljanje nekada rezultira kombinacijama koje poželim ponoviti i podijeliti s drugima (pa završe i na blogu) i kombinacijama koje završe u smeću. Takve što prije želim zaboraviti.
U planiranju današnjeg kuhanja i jedenja, naletjela sam na jednu kombinaciju koja mi se čini zanimljiva i mislim da ću je već danas i probati. Autor je ovu ideju nazvao "banana sushi", a budući da mi se čini da kod nas ljudi pojam sushija povezuju primarno sa sirovom ribom, onda sam izbjegla ovaj naziv i receptić si zapisala kao "banana u orašastom ruhu"
Ovakav je plan:
- 1 banana
- 1 žlica maslaca od kikirikija (smooth)
- 1 žlica chia sjemenki
- 1 šaka pistacija
I onda:
Oguljenu bananu treba staviti na papir za pečenje (ili tanjur). Po gornjoj polovici nježno razmazati maslac od kikirikija a onda po njemu posuti chia sjemenke i narezane pistacije. Umjesto chia sjemenki i pistacija može ići bilo što drugo: goji bobice, bademi, orah, lješnjaci, koštice marelice, kokosove mrvice, sjemenke konoplje... što god vam srcu drago.
Bananu s premazom oštrim nožem narežite na kolutove, pa stavite u hladnjak na sat vremena.
Meni sve ovo zvuči jako zanimljivo. Sve navedene sastojke volim pa nema razloga da ovo ne bude super-ukusan snack.
Objavljeno 20.07.2015.