Ako ste ikada probali banana bread, znate koliko je to fin i jednostavan kolač. No, ako ste osjetljivi na gluten ili ga iz nekog drugog razloga izbjegavate dobro će vam doći ova bezglutenska verzija koju nam je poslala Tajana.
Uživajte, potvrđujem da je okus izvanredan!
- 4 velike mekane banane
- 100 g kokosovog brašna
- 5 jaja
- 1 žlica brezinog šećera (ksilitola)
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- pola žličice soli
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Postupak pripreme banana breada je toliko jednostavan da je to zacijelo jedan od razloga zašto je to mnogima jedna od dražih slastica – kad ih moraju sami pripremati.
Zagrijati pećnicu na 180, sva sastojke skupa pomiješati ručnim mikserom i smjesu staviti u kalup obložen papirom za pečenje.
Peći 45-50 minuta, sve dok se ne postane tamno zlatne boje i ne raspukne se po sredini.
Uživati u jednoj po jednoj kriški. Paziti da se ne zanesete pa pojedete sve odjednom. Ako želite, možete ga namazati proteinellom.
Objavljeno 04.02.2019.