Kaže meni jučer Kristina: "Planirala sam napraviti neke kolače, imam jednu ideju. Nemam pojma kako će ispasti. Ako ispadne jestivo i ako bude nalih obroku, a ne bućkurišu, pošaljem ti na degustaciju."
Par sati kasnije, stigla je dostava. Kad sam joj poslala smajl u inbox, dobila sam i recept! Kristina i ja imamo vrlo jednostavan i nepcima prijazan odnos: ona kuha, ja jedem. Savršenstvo bez mane!
A recept ide ovako:
- 400 g kuhanog crvenog graha
- 3 jaja
- 2 žlice kakaa u prahu
- 3 žlice kokosovog šećera
- malo ruma
- 3 žlice raženog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica kokosovog ulja
Razdvojiš jaja, pa od bjelanjaka umutiš čvrst snijeg. Grah (ja sam uzela onaj iz konzerve) procijediš pa ubaciš u blender i izmiksaš u pire. Žumanjke, kokosov šećer, kokosovo ulje, kakao, rum i grah istresi u zdjelu pa dodaj brašno i sve dobro izmiješaj dok ne postane potpuno jednolična smjesa.
Kad je smjesa izmiješana, polako joj dodaj snijeg od bjelanjaka pazeći da što više snijega sačuvaš.
Smjesu istresi na protvan i peci oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
I zapamti: nestat će u 60 sekundi!
Nestali su. I brže. Ali ne smijem priznati da ne ispadnem proždrljiva ;)
Objavljeno 03.12.2015.