Nisam dugo ništa pripremala s maslacem od badema. No, to ne znači da ga nisam jela cijelo to vrijeme. O ne, ne, jedem ga žlicom, u neograničenim količinama, svakoga dana, uz svaki obrok... ;)
Onda sam sinoć napravila i kolačiće od banane i maslaca od badema. Pa evo recepta:
Sastojci:
- 3 datulje
- 2 banane
- 120 g maslaca od badema (smooth)
- 1 jaje
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 čajne žličice sode bikarbone
- 1/2 čajne žličice ribanog muškatnog oraščića
- 50 g oraha
Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva. Datulje sam stavila u vrelu vodu na 15-ak minuta da omekšaju pa sam ih oguilila, očistila od koštice i narezala na sitno. Ubacila sam ih u blender, dodala banane, maslac od badema, jaje, ekstrakt vanilije i miksala dok se sve nije pretvorilo u jednoličnu kremu. Dodala sam muškatni oraščić, sodu bikarbonu i na sitno nasjeckane orahe i sve dobro promiješala.
Vadeći smjesu žlicom i oblikujući među dlanovima sam napravila 15-ak kolačića. Stavila sam ih na papir za pečenje pa na protvan i u pećnicu. Pekli su se 10-ak minuta, dok nisu postali zlatno-smeđi.
Fino je, probajte! A i praktično je za ponijeti na posao ili put.
Objavljeno 23.07.2015.