Brzo gotovo, a može biti napravljeno i od ostakaka hrane koje pronađete u hladnjaku. Trebate samo par cvjetova cvjetače i par feta pršuta. Može sa i bez parmezana. Nakon pečenja, pršut će biti hrskav i teško ćete se moći zaustaviti prije nego sve pojedete, pa savjetujem oda ne pretjerate s količinom.
Sastojci:
- 1/2 glavice cvjetače
- 5-6 feta pršuta
- 5 žlica pasirane rajčice
- sol, papar, po želji
- 1 žlica maslinovog ulja
Cvjetaču narežite na 2-prsta debele "fete". Vjerojatno će se cvjetovi odvajati, ali nema veze, špršutom ćete ih "držati na okupu". U kipućoj vodi lagano prokuhajte cvjetaču na 3-4 minute. Iscijedite je i stavite na papirnati ručnik da se sva voda iscijedi i posuči.
Rajčicu u manjoj posudi pomiješajte sa soli i paprom. Fete pršuta stavite na tanjur, pa na svaku fetu podijelite dio cvjetače te prelijte s malo smjese rajčice i začina. Umotajte pršutom, a po potrebi zakačite čačkalicom da se ne otvori.
Maslinovo ulje zagrijte na tavi pa stavite smotuljke i pecite sa svih strana po 2 minute dok pršut ne postane hrskav.
Priuštite si malo crnog vina uz ovaj obrok. ;)
Objavljeno 11.11.2015.