Chesecake je uvijek dobrodošao. Samo trebam smisliti prigodu. No, ponekad je prigoda: "srijeda je"! ;)
Prije par godina sam naletjela na jedan recept za ovaj kolač i od tad ga se držim "kao pijan plota" ;)
Evo sastojaka:
- 100 g zobenih pahuljica, onaj sitniji tip
- 2 mjerice proteina od čokolade (može i vanilija / lješnjak / cookie
- 100 ml malomasnog ili zobenog mlijeka
- 1 kg kremastog posnog sira
- želatina
- šaka grožđica / brusnica
- sezonsko voće (ili smrznuto)
- 50 g tamne čokolade
Uzmite malo veću posudu i u nju istresite zobene i proteine i promiješajte. Potom polako dodajte mlijeko uz miješanje. Dodajte malo stevije. Smjesu malo ostavite da odstoji da zobene pokupe vlažnost. Smjesu istresete u kalup za tortu u kojem je papir za pečenje. Sve zajedno stavite na pola sata u duboko smrzavanje.
U međuvremenu, u posudi izmiješajte posni sir, želatinu, steviju i suho voće. Kad ste kalup sa smjesom izvadili iz leda, na njega dodajte ovu smjesu i izravnamo po površini. Odozgora narežemo svježe voće i poslažemo po cijeloj površini. Meni su jagode uvijek najdraži izbor, ali može i ananas i neko drugo voće, ovisi o sezoni. Na vrh naribajte čokoladu i stavite u hladnjak da se stvrdne.
Ovo je prefino! Vjerujte! (Probajte i uvjerite se sami!)
Objavljeno 18.03.2015.