Odavno se nisam poigrala chia sjemenkama, a prigoda za to je uvijek najbolja kad vam dolaze prijatelji na druženje. Jučer smo imali nedjeljno druženje uz wok, a ja sam preuzela zaduženje za desert. Iako sam bila pomalo sumnjičava tijekom pripreme, ispalo je izvrsno, pa zato i dijelim s vama:
Sastojci (za 3 čaše):
- 150 ml mlijeka
- 9 žlica chia sjemenki
- 1,5 mjerica proteina, okus vanilija
- 150 g zamrznutog šumskog voća
- 2 šake lješnjaka
- 10-ak Grancereale digestive keksa
U svaku čašu sam stavila po 50 ml mlijeka i po 2 žlice chia sjemenki, promiješala i ostavila da stoji. Šumsko voće sam s par žlica vode ubacila u blender i izblendala do kremice, pa dodala preostale 3 žlice chia sjemenki i ostavila da stoji.
Nakon pola sata sam u chia sjemenke s mlijekom dodala po 1/2 mjerice proteina i promiješala dok se nisu sve grudice razbile, pa ostavila da stoji do neposredno pred serviranje.
Lješnjake sam lagano prepekla na 180 stupnjeva u pećnici, samo da malo dobiju pojačanu aromu, pa ih ostavila da se hlade.
Neposredno prije serviranja sam natrgala na manje komadiće kekse pa po trećinu stavila u svaku čašu da naprave jedan sloj.
Potom sam u svaku čašu ulila sloj šumskog voća i po vrhu stavila sjeckane prepečene lješnjake.
Divno je, zaista!
Foto: Ivana Kaurloto
Objavljeno 07.01.2019.