Cheesecake volimo i točka. I svaki recept za ovaj kolač iznova razveseli. Istina, jedino što više razveseli jest kad nam netko taj kolač donese na degustaciju. Ali dobro, nećemo pretjerivati ;)
Naša čitateljica Kristina, danas nam je poslala svoje recept za cheesecake s breskvom. Poruku prenosimo u cijelosti:
"Dragi fittovci, evo šaljem vam svoj jednostavni recept za cheesecake.
Cheesecake "biskvit":
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica zobenog brašna
- 1 žlica kokosovog šećera, mljevenog
- pola praška za pecivo
Sastojci za kremu:
- 250 g posnog sira
- 300 g grčkog jogurta
- 3 žlice whey proteina od vanilije
- 2 žlice mljevenog kokosovog šećera
- ribana korica 1 limuna
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postupno dodajte kokosov šećer i zobeno brašno. Na kraju dodajte prašak za pecivo i dobro promiješajte. Smjesu istresite na papir za pečenje koji ste stavili u neki protvan (ja sam pekla u klasičnom kalupu za torte, promjer 26cm) pa pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok se smjesa ne ispeče i dobije zlatno-smeđu boju. Kad je bilo gotovo, izrezala sam kolutove čašom koja mi ima najšire grlo.
Sve sastojke za kremu stavite u posudu pa dobro promiješajte i ohladite dok se peče biskvit.
Nektarinu narežite na kriškice, prelijte s 1d cl vode, 1 žlicom meda i cimetom stavite lagano kuhati, kad voda iskuha nekratirna je gotova i spremna za ukrasiti ovaj kolačić.
Kad se biskvit ohladilo slagala sam "sendviče": biskvit pa sloj hladne kreme, pa opet biskvit, na kraju hladnu kremu pa kuhanu nektarinu.
Ovo što je na slici u čaši je isti kolač, samo pripremljen u malo drugačijoj varijanti: natrgala sam biskvit i stavljala u čašu: biskvit, krema, biskvit, krema, voće.
i to je to!"
Hvala Kristina. Bilježimo se za degustaciju. ;)
Objavljeno 28.08.2015.