Nakon što smo prije par dana objavili tekst o maminoj goveđoj juhi, dobili smo nekoliko recepata za "obroke pripremljene po maminoj recepturi". Mnogima su mame uzor u kuhinji, pa postoje neki jako dragi recepti koje pokušavamo ponoviti. Druge pak, prilagodimo našem načinu pripreme obroka, pa napravimo nove kombincije i okuse, poznatih namirnica.
Naša čitateljica Kristina za nas je spremila varivo od heljde i poriluka. Ovo je izvrstan i energetski bogat obrok koji je najbolje jesti prije treninga, jer će vam heljda dati energiju za napore na treningu.
Kristininu poruku prenosimo u cijelosti:
"Dragi Fitovci, evo danas jednog tradicionalnog recepta, malo izmijenjenog prema mojim fitness načelima.
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka,
- 1 šalica (manja za kavu) oljuštene heljde,
- 4 mrkve,
- 4 manja poriluka,
- 1 manja glavica celera,
- 1 šaka graška,
- 4 blanširane rajčice (oljuštena koža)
Luk stavite pržiti na žlici (maloj) maslinovog ulja, dodajte rajčicu i ulijte 1l vode. Kad zakuha izmiksajte štapnim mikserom. Nakon toga dodajte celer i mrkvicu na kockice i grašak.
akon 5 minuta stavite heljdu (koja je prije toga namočena 15 min u vrućoj vodi.). Dolijte još vode po želji. Izrežite poriluk, i ubacite u varivo. Nek se krčka još nekih 5 min (po želji, može i duže). Stavite čajnu žličicu kurkume, posolite i popaprite po želji.
Dobar tek!"
Objavljeno 31.08.2015.