Čitateljica Žana Kadrić, osobna trenerica i fizioterapeutkinja iz Rijeke nam je poslala svoj recept za ždrebetinu s povrćem, rikulom i malo tjestenine. Ovaj obrok možete jesti prije ili poslije treninga, kako biste dobili energiju za trening ili obnovili zalihe glikogena te se opskrbiti iznimno kvalitetnim proteinima.
Poruku prenosimo u cijelosti:
"Ždrebetina je vrhunsko meso, bogato proteinima. U kombinaciji s povrćem i malo tjestenine, dobila sam iznimno kvalitetan obrok, koji nutritivno nema zamjerke: puno proteina, ugljikohidrati u dovoljnoj količini i jako malo masti.
Sastojci:
- 200 g ždrebećeg mesa, izrezano na kockice
- 1 mrkva izrezana na kolutiće
- 1/2 rajčice
- 1 mladi luk, sitno izrezan
- 50 g tjestenine
- malo svježe rikule
- papar, sol
- sušeni ružmarin
Na teflonu premazanom s malo maslinovog ulja sam propržila mladi luk i mrkvu. Kad se malo zažutilo dodala sam meso. Sve sam poklopila, prelila s malo vode, da se više skuha nego speče i meso pusti sok, te na kraju dodala pola rajčice.
Pred kraj kuhanja dodala sam prethodno skuhanu tjesteninu, malo svježe rikule, papra i sušenog ružmarina.
Uslast!"
Hvala Žana!
Objavljeno 13.08.2015.