Ovaj doručaj je ukusan, zdrav, čokoladan, topao, nije presladak i savršen za ove jesenske dane. Ako nikada dosad niste jeli kašu od kvinoje, tada je pravo vrijeme da je probate jer je ovo kombinacija koju ćete svi zavoljeti.
- 40 g kvinoje
- 60 ml bademovog/zobenog ili nekog drugog mlijeka
- 60 g kokosovog mlijeka
- 1 žlica kakaa u prahu
- stevija ili drugo sladilo po želji
- ekstrakt vanilije
- borovnice
- bademi
Ja kvinoju uvijek namočim preko noći da se omekša i lakše/brže skuha. Ujutro je procijedim i stavim kuhati u mlijeku u koji sam umiješala kokosovo mlijeko. Kuhala sam koliko je pisalo na pakiranju kvinoje uz povremeno miješanje. Na kraju je bitno da kvinoja bude u jako malo mlijeka u kojem ćete umiješati sve ostale sastojke osim borovnica i badema.
Kada ste sve dobro promiješali, istresite kašu u zdjelicu. Ako vam je prerijetko, dodajte malo mlijeka pa promiješajte da se razrijedi. Na kraju, po vrhu stavite nasjeckane bademe i borovnice.
Objavljeno 19.09.2017.