Kad kažete "brownie" svi se osmjehnu. Kada kažete "čokoladni brownie", svi vas vole. Računica je jednostavna.
A ako je priprema tog brownieja jednostavna, onda ste "na konju".
Evo jednog jednostavnog recepta za odlične čokoladne brownieje s kavom.
Sastojci:
- 120 ml kokosovog ulja
- 2 jaja
- 3 žlice kokosovog šećera
- 120 ml crne kave
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g oštrog kukuruznog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 350 g tamne čokolade
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U protvan stavite papir za pečenje.
U posudu stavite i dobro promiješajte otopljeno kokosovo ulje, jaja, kavu, kokosov šećer i ekstrakt vanilije. Promiješajte dok ne dobijete jednoličnu, homogenu smjesu.
Čokoladu otopite dok ne postane kremasta i tečna. Čokoladu dodajte u smjesu i dobro promiješajte. Kad je smjesa dobro izmiješana, pretresite je u protvan i raširite i poravnajte po vrhu. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 minuta, odnosno dok čačkalica kojom probodete smjesu ne bude suha (to je najbolji test je li kolač pečen i gotov).
Ovo je izvrstan desert koji možete jesti i kao međuobrok ili za doručak.
Objavljeno 17.01.2017.