Proljeće mi uvijek budi maštu i daje volje za igranje u kuhinji. Iako sam gotovo svakog proljeća na nekom režimu prehrane koji zahtijeva određena odricanja, to me ne sprječava da napravim nekakav kolač ili snack dragim ljudima. Neka bar drugi jedu i uživaju kad već ja ne mogu.
Kod ovog recepta mi je jedino problematično bilo kako ga nazvati: prigrizak je hrvatska riječ za snack, pa eto, neka budu čokoladni prigrisci s bananom.
- 3 banane
- 100 g tamne čokolade
- šaka i pol badema
u posudici otopite čokoladu uz stalno miješanje da ne zagori. Banane narežite na komade dužine 2-3 centimetra pa ih poslažite na papir za pečenje. Žličicom na svaki komadić banane stavite malo otopljene čokolade i pospite usitnjenim bademima, pa probodite čačkalicom.
Stavite u hladnjak, da se ohladi i čokolada stvrdne.
Objavljeno 18.05.2017.