Recept za ovaj neobičan, dvobojni kolač našla sam na nekoj češkoj stranici do koje sam došla potpuno slučajno. Dijelim ga s vama jer je jako fino i nutritivno visokovrijedno.
Tamni sloj:
- 230 g tamnog graha iz konzerve, ocijeđenog i ispranog
- 90 g banane, zrelije
- 20 g kakaa u prahu
- 40 g whey proteina, okus čokolada
- malo cimeta
- 1/2 praška za pecivo
- malo vode
Svjetli sloj:
- 220 g bijelog graha, iz konzerve, ocijeđen i ispran
- 100 g pirea bundeve
- 40 g whey proteina, okus vanilija
- 10 g pudinga od vanilije
- sladilo, po želji
- 1/2 praška za pecivo
- malo vode
Bananu stisnite vilicom dok ne dobijete kremicu.
Bundevu narežite na kockice pa stavite kuhati. Kad je kuhana, stisnite je vilicom, a po potrebi ocijedite sav višak vode.
U dvije odvojene posude pomiješati sve sastojke, po slojevima. Potom istresti svjetli sloj u protvan u kojem je papir za pečenje pa na njega nježno istresti tamni sloj pa staviti u pećnicu na 180 stupnjeva.
Peći dok čačkalica kojom testno probodete kolač ne bude suha.
Ovaj kolač možete jesti kao doručak ili međuobrok, a možete ga i namazati nekim primjerice zdravim pekmezom pa tako zasladiti dan na jednostavan i zdrav način.
Objavljeno 12.02.2018.