Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Curry piletina s kineskim kupusom i crvenim grahom

curry piletina

Nedjelja je dan kad se najčešće častim nekim dragim okusima, a kad su okusi u pitanju azijske arome su uvijek dobrodošle. Kod smišljanja azijske hrane, uvijek me uhvati neka nostalgija prema tom prekrasnom dijelu svijeta, ali i veselje jer znam da ću uskoro odletjeti u tom smjeru.

No, fini azijski ručak vrati me u krajolike Tajlanda i Kambodže, u društvo nasmijanih ljudi kojima su životne vrijednosti: prijateljstvo, obitelj, zdravlje i nesebično dijeljenje s drugima. 

Ja svoj azijski ručak nisam podijelila ni sa kime. Iako, moram priznati - toliko je bilo fino da sam pojela porciju za dvoje ;) 

  • 100 g piletine
  • 4-5 maslina
  • 2 žlice crvenog graha
  • 1 glavica luka (mala)
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 100 g kineskog kupusa
  • začini: kurkuma, papar, chilly
  • 150 ml kokosovog mlijeka

Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa stavila da se dinsta na sitno nasjeckan luk. Kad se luk zacaklio dodala sam piletinu nasjeckanu na kockice, koju sam prethodno začinila kurkumom i paprom. Dodala sam malo vode i pustina da se krčka. Nakon par minuta, dodala sam masline i crveni grah pa promiješala i ostavila da se dalje dinsta. Važno je samo da pazite da vam se ne isuši i ne počne zagorijevati. 

Na kraju sam dodala kineski kiupus narezan na trakice i prelila kokosovim mlijekom, pa dodala kurkumu i malo papra i chillyja. Sve sam promiješala i ostavila da se krčka na laganoj vatri dok voda nije gotovo potpuno ishlapila i ostavila smjesu finog kremastog soka kokosa. Sve sam posula listićima čipsa od kokosa. 

Sve je gotovo u 15-ak minuta i imate fini obrok koji će vas odvesti u prekasnu Aziju gdje su ljudi nasmijani, hrana ukusna i sve miriši na kurkumu i kokos. 

Objavljeno 03.07.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija