Volim kokos, u svim oblicima i obrocima. Volim tu aromu jer me podsjeća prije svega na ljeto, a potom i na voljenu Aziju. Kokosove mrvice, kokosovo brašno, kokosovo mlijeko, kokosova voda... proteini s okusom kokosa... sve može!
A onda kad u sve to dodam malo curryja, imam Aziju na tanjuru. Ne radim nikada takve obroke po nekim postojećim ili potvrđenim receptima, nego "od oka".
- 200 g pilećih prsa
- 1/2 glavice luka
- 30 g riže
- 2 žlice zaleđenog miješanog povrća
- 150 ml kokosovog mlijeka (kreme iz limenke)
- 1/3 žličice curryja
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa stavila da se dinsta na sitno narezan luk. kad se luk zacaklio dodala sam meso narezano na kockice i uz povremeno miješanje, poklopila i ostavila da se dinsta na laganoj vatri. Kad je meso bilo pri kraju dodala sam kokosovo mlijeko, curry i papar i promiješala pa pustila da se arome sljube.
Rižu i povrće sam ksuhala prema uputama na pakiranju (možete i zajedno) pa procijedila i istresla na tanjur pa preko prelila meso u umaku od kokosa.
Objavljeno 13.09.2017.