Jelena mi je maloprije poslala poruku: "Do sljedećeg putovanja u Aziju, odlučila sam svaki dan jesti curry!" Potom je poslala fotku i ispod napisala recept.
Ja sam na kraju samo najavila joj svoj dolazak na ručak, jer na Tajlandu sam se svaki dan iznova zaljubljivala u njihov curry.
Evo Jeleninog recepta:
Recept s našeg najdražeg Tajlanda: u woku sam zagrijala žlicu ulja od kikirikija i na vruće ulje bacila sitno isjeckani češanj češnjaka. Potom sam ubacila kockice puretine i kratko popržila (dok ne poprimi bijelu boju sa svih strana).
Nakon toga za začinila curry madrasom i stavila žlicu i pol paste zelenog curryja koju sam kupila na Tajlandu (ona već sadrži i sol i češnjak i luk pa oni koji nemaju pastu već samo prah-začin trebaju na ulje prvo baciti nasjeckani češnjak i luk).
Zatim sam miješala da pasta prekrije svo meso i onda ubacila šalicu pilećeg temeljca (može i voda) i potom pola limenke kokosovog mlijeka (može i cijela ako se radi veća porcija).
Potom sam ubacila jedan krumpir nasjeckan na kockice, brokulu i jedan paradajz nasjeckan na kockice. Ostavila sve da se kuha 15-20 min (treba samo provjeriti je li sve kuhano). Brokula se može i odvojeno, pa pomiješati, sve prema želji.
Na kraju sam posipala šakom kikirikija - to je the final touch (obavezno!). Mogu i indijski oraščići.
Prilog za curry: riza, kvinoja, što god želiš! Ide sveeee!
Objavljeno 19.09.2017.