Piletina može biti dosadna, ako je jedete svaki dan i pripremate svaki dan na isti način. No, ako se poigrate u kuhinji i pustite mašti na volju, s piletinom možete svak idan imati drugačiji obrok bez straha da će vam ova visokoproteinska namirnica dojaditi. (ili se zgaditi)
Istovremeno, ja i dlaje preferiram pripremu piletine na neki brz i jednostavan način, bez potrebe da stojim u kuhinji 2 sata ili da tijekom pripreme uprljam suđa za 2 sata pranja.
Nedavno sam probala i svidjelo mi se, pa evo da podijelim i s vama:
Piletina u limunovom soku (za 2 osobe)
- 400 g pilećeg filea
- 6 žlica maslinovog ulja
- 6 češnjeva češnjaka
- 200 ml bijelog vina
- 2 žlice ribane limunove korice
- 8 žlica cijeđenog limuna
- 4 žličice origana
- sol, papar, po želji
- 2 limuna, narezani na kockice
Pećnicu sam zagrijala na 200. Na tavi sam zagrijala ulje i dodala sitno nasjeckan češnjak te pustila manje od minutu, samo da češnjak postane onako staklast. Makla sam s ploče, dodala vino, ribanu limunovu koricu, limunov sok, origano i začine pa promiješala. Dublji protvan sam stavila piletinu i narezane dijelove limuna pa zalila smjesom začina. Pokrila sam folijom i stavila u pećnicu, jedanput sam tijekom pečenja okrenula. Pred kraj sam skinula foliju da se meso zapeče i stvori korica.
I to je to.
Objavljeno 03.08.2015.