Problem kod piletine jest što se često presuši pa je jedete, a imate osjećaj kao da grizete đon od cipele. No, postoje načini da se izbjegne to uništavanje kvalitetnog izvora proteina.
Jedan od načina na koji možete zadržati sočnost mesa jest da ga pripremite u limunu. Ja sam naišla na taj recept prije par dana, probala jučer, pa danas dijelim s vama:
- 2 komada pilećih prsa
- 1,5 žlica gheea ili kokosovog ulja
- par komadića đumbira
- naribana korica 1 limuna
- malo soli i papra
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na manji protvan stavite pileća prsa, preko njega rasporedite naribanu koricu limuna i đumbir. Posolite i popaprite po želji pa preko svega stavite ulje.
Pecite u pećnici 20 minuta, pa ostavite pokriveno još 15 minuta, da se upari i ostane vlažno.
Uz ovaj komad mesa, dovoljna vam je zečena salata, a ovisno o nutritivnim potrebama možete dodati i porciju riže.
Objavljeno 17.11.2015.