Poširano jaje je, kad se ispraksirate s pripremom, pravi hit! Recept po kojem ja pripremam poširana jaja je sljedeći:
U kipuću vodu stavite sol, papar u zrnu i lovorov list. Razbijte jaje direktno u kipuću vodu i žlicom skupljajte bjelanjak oko žutanjka, da ostane jedna cjelina. Jaje trebate kuhati na ovaj način ovisno koliko želite za žutanjak bude tvrd (cca. 1 minuta).
- 2 jaja
- 100 g hokkaido buče
- 2 šake listova kelja
- 2 žlice suncokretovih ili bučinih sjemenki
- 1 žličica kokosovog ulja
- sol, papar
Za pripremu ovog recepta, hokkaido buču sam narezala na kockice i stavila da se ukha u kipuću malo posoljenu vodu. Kad je buča bila toliko kuhana da se ne raspada, ocijedila sam je i stavila sa strane. Na tavi sam zagrijala malo kokosovog ulja pa istresla buču, na trakice nasjeckane listove kelja i cherry rajčice. Na kraju sam dodala i sjemenke suncokreta (može i bučine golice, ovisi što imate pri ruci).
Kad se povrće izdinstalo (ako je potrebno dodajte malo vode), istresite ga na tanjur, a preko stavite poširana jaja.
Objavljeno 05.12.2017.