Ako ste bar jednom pročitali deklaraciju kupovne granole, sigurno ste zamijetili da ta "zdrava" verzija doručka, sadrži enormne količine sećera. No, to možete vrlo jednostavno izbjeći - granolu napravite sami! Dodatno, kada je radite sami, birate sastojke koje najviše volite!
Količina svih sastojaka se određuje po onome što više volite.
Neki moji prijedlozi su: zobene pahuljice, pirove, ječmene, pšenične, dehidrirana riža, lanene sjemenke, suncokretove sjemenke, badem, lješnjaci, orasi, listići kokosa, suho voće.
Postupak je super lagan:
- sve skupa pomiješati i rasporediti po posudi za pečenje na koju smo prethodno stavili masni papir
- prije pečenja zaliti manje ili vise obilato s medom koji smo prethodno rastopili sa žlicom kokosovog ulja
- peći na 150 stupnjeva dok pahuljice i sjemenke ne poprime zlatnu boju za što je potrebno oko 20-25 min
- pustiti da se ohladi i spremiti u staklenku
- poslužiti uz svježe voće i neki od napitaka, poput bademovog mlijeka.
Objavljeno 26.08.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija