Kaže neka motivacijska izreka: "Svaki dan napravite nešto po prvi put u životu!", pa sam ja zadnji dan u godini odlučila iskorisititi da prvi put u životu spečem domaći kruh! I uspjelo je! Istina, našla sam najjednostavniji recept na svijetu ;)
- 500 g pirovog brašna
- 1/2 čajne žličice soli
- 1 čajna žličica kvasca
- 1 čajna žličica stevije
- 300 ml tople vode
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 žlice mješavine sjemenki
Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva.
U većoj posudi sam pomiješala pirovo brašno, sjemenke, sol, steviju i kvasac. Polako sam dodavala vodu. Na više mjesta sam čitala da je kod rada s pirovim brašnom jako važno pogoditi pravu mjeru vode pa sam točno izmjerila mjeru prema receptu. Potom sam dodala ulje i sve dobro umiješala pa ostavila oko 2 sata pokriveno kuhinjskom krpom.
Potom sam smjesu istresla na papir za pečenje na kojem je bilo malo pirovog brašna pa sam oblikovala "štrucu" prema svom kalupu. Kalup sam malo premazala maslinovim uljem, tek da se ne zalijepi. Ostavila sam i to da stoji još nekih pola sata. Također, prekriveno.
Stavila sam u pećnicu i pekla oko 45 minuta.
Ispalo je super!
Objavljeno 31.12.2015.