Jelena se razbacala receptima s avokadom. Jedan je za ukusan doručak, koji slijedi, a u sljedećem blogu će biti avokado kombinacija za ručak.
Kako to obično s njom biva, ja pošaljem poruku „pošalji mi recept za ovo što si objavila maloprije na instagramu“, a ona pošalje pripovijetku koju ja onda samo doslovno kopiram u blog:
Nazvat ćemo ga: Eggocado :)
A što da ti kažem, prefino. Pogotovo ako obožavaš avokado kao ja :)
U tom slučaju samo trebaš paziti da ne pojedeš i kožicu od silnog struganja bogatog, masnog i slasnog zelenog mesa! hahahaha
Dobro, sad ćeš mi ti ili neki napasni vegan/vegetarijanac reći da je kora avokada ustvari iskoristiva i da se upotrebljava kao zamjena za meso i špek ????
Nego, recept:
Prepoloviš avokado i ako nemaš partnera, dečka, muža ili (ne)pozvanog gosta koji nije vegan/vegetarijanac, jednu polovicu iskoristiš za večeru :), a drugu za doručak.
Malo polovicu avokada dodatno žlicom izdubiš da napraviš dovoljno mjesta za jaje. Nikako ne bacati meso koje se izvadilo - to pojesti ili nakapati limunovim sokom i sačuvati za daljnju uporabu.
Razbiti jaje - ili izravno u avokado (u tom slučaju pažljivo i polako da se ne razlije izvan udubine) ili prvo u zdjelicu pa onda polako iz zdjelice u udubinu. Posipati jaje nasjeckanim peršinom i paprom i začinima po želji (na slici je posipano šafranom - elem lijepa narančasta boja).
Staviti polako i pažljivo u zagrijanu pećnicu i peći 15-ak min na 220-240 (peći do željene konzistencije jajeta - najbolje ne skroz speći tako da jaje prvim zamahom žličice u avokado pusti svoju bogatu zlatnu lavu! :)
I to je to.
Dodatak za one koji ovo smatraju skupim doručkom:
Avokado sam kupila za 7 kuna. Polovica je dakle, 3,50kn. Uzmimo da je jaje 1,50kn. Cijena doručka je 5 kuna.
Objavljeno 19.10.2017.