Kad radim kolačiće, dobro je napraviti ih više pa ponesem ekipi na posao, ekipi u gym i osim toga, imam i za sebe, za neki međuobrok, kad mi dođe želja za slatkim, a da pritom znam što jedem jer su sastojci kontrolirani i nema loših sastojaka koje srećemo u kupovnim slasticama.
Evo sastojaka:
- 120 g rižinog brašna
- 40 g zobenog brašna
- 40 g bademovog brašna (samljeveni bademi)
- 1/4 žličice praška za pecivo
- malo soli
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice soka od jabuke, nezaslađenog
- 1 žlica kokosovog šećera ili sladilo po želji
- 1 žličica chia sjemenki
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- čokoladne kapljice
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje.
U većoj posudi pomiješajte sva tri brašna, prašak za pecivo i sol i dobro promiješajte. U drugoj, manjoj, posudi pomiješajte kokosovo ulje, jabučni sok, kokosov šećer, chia sjemenke i vaniliju pa ostavite malo da stoji.
Dodajte vlažne sastojke u suhe sastojke i promiješajte dobro, dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako vam se smjesa čini presuhom, malo bolje sve promiješajte dlanovima pa na kraju dodajte čokoladne kapljice.
Žlicom vadite dijelove smjese i među dlanovima oblikujte kolačiće pa ih stavite na papir za pečenje. Pecite 8-10 minuta. Pazite da ne pretjerate s pečenjem jer će se inače isušiti previše, pa radije izvadite nakon 7, a ne nakon 12 minuta!
Uživajte!
Objavljeno 20.12.2016.