Jučer sam poslije treninga bila pozvana na druženje kod prijatelja. Baš smo u jednom trenutku, odmah na početku večeri, komentirali kako volimo ta druženja koja ljudi počnu organizirati nakon što navrše tridesete. Lagane večere u mirnom okruženju, dobra klopa, ugodni razgovori... Nema više potrebe za tulumarenjem do jutra (iako nam se i to nekad omakne), a drugi dan smo svi na poslu, prisebni i na vrijeme.
Skupilo se osmero ljudi, a naša domaćica Ana je u jednom trenutku iznijela jelo na koje smo prvo svi bili skeptični, a već nakon par minuta smo shvatili da je njezin "eksperiment" uspio te je ocijenjen čistom peticom.
Fotkala sam i na papirić zapisala recept za koji je Ana naglasila da je "jednostavan do idiotizma"
Gazpacho s lubenicom
Sastojci (za 8 ljudi):
- 2 velike rajčice, prokuhane, oguljene
- 1 ljuta papričica
- 600 g lubenice, narezane na kockice
- 2 čajne žličice vinskog octa
- 4 žlice nasjeckanog luka
- 1 krastavac, oguljen i nariban
- 50 ml maslinovog ulja
- peršin, sol, papar
- 100 g feta sira, umrvljenog
Postupak:
U blender ubacite rajčice, chilli papričicu i polovicu kockica lubenice. Dodate vinski ocat i maslinovo ulje i sve dobro izblendate. Dodajte krastavac, luk i začine. Miksajte dok ne dobijete kašastu i jednoličnu smjesu. Razdijelite u tanjure pa u svaki dodajte podjednaku količinu preostalih kockica lubenice i umrvljen feta sir.
Neobično je i jako fino! I gotovo za 15 minuta!
Objavljeno 31.07.2015.