Zamislite da možete obrok pripremiti tako da sve sastojke istovremeno stavite u vodu, pustite da se skuha, procijedite, stavite na tanjur i jedete? Ne zvuči loše, zar ne? Ima jedan (točnije, sigurno ih ima više) recept kojim se upravo na taj način može napraviti ukusna tjestenina, gotova u onoliko minuta koliko je potrebno tjestenini da se skuha.
Evo sastojaka:
- 100 g tjestenine
- 100 g šampinjona
- 1/2 tikvice
- sol, papar
- bosiljak
- 3 žlice ribanog parmezana
- 50 ml malomasnog mlijeka
Odaberite tjesteninu koja se kuha relativno kratko, 3-5 minuta, tako da istovremeno sve bude gotovo, a ne da vam se povrće prekuha dok tjestenina bude gotova.
U veći lonac stavite tjesteninu da se kuha, tikvice narezane na kockice i gljive narezane na četvrtine. Kad je kuhano procijedite i ostavite da se malo ohladi.
Vratite u posudu u kojoj je sve kuhalo, prelijte mlijekom, začinima i parmezanom i promiješajte pa ostavite malo, da se mlijeko ukuha i postane kremasta poveznica između sastojaka.
Zapravo jako ukusno, jako jednostavno i brzo gotovo. Idealno za brzi ručak zar ne?
Objavljeno 03.11.2016.