Kombinacija ananasa i crvenog mesa je u mojoj kuhinji uvijek dobrodošla. A da se dodatno poigram našla sam jedan fora recept: govedina s pripremi kao na gulaš, samo u malo gušćoj varijanti. Time se napune tortilje, a kao prilog se napravi kombinacija ananasa, luka i paprike. Na prvu zvuči neobično, ali zapravo je kombinacija jako dobra: punom okusu mesa izvrsno paše osvježavajući ananas pojačan povrćem.
Evo i kako:
- 300 gr goveđeg mesa
- 1 glavica luka
- 150 ml pelata
- sol, peršin, papar, crvena paprika
- 2 žlice maslinovog ulja
+ - 2 tortilje
- 200 g svježeg ananasa
- 1 manja glavica luka
- 100 g kineskog kupusa
- 1 zelena paprika
Luk narežite na što sitnije, a meso na male kockice. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i dinstajte dok se ne zacakli, potom dodajte vode i ostavite da se to lagano krčka, desetak minuta. Potom dodajte meso i začine i pustite da se krčka na laganoj vatri dok se meso ne omekša. (Što dulje, to bolje) Povremeno dodajte vode i promiješajte da se ne zalijepi. Kad je meso gotovo, dodajte pelate i pustite da se dinsta dok voda ne ispari pa dobijete gustu smjesu kojom ćete napuniti tortilje.
U svaku tortilju stavite polovicu smjese pa tortilju umotajte. Par šlica smjese ostavite za preko tortilje.
Ananas, luk i papriku narežite na kockice, a kupus na što tanje pa promiješajte i stavite uz i preko tortilje. Preko dodajte ostatak smjesa s mesom.
Foto: Good Dinner Mom
Objavljeno 17.01.2017.