Grah varivo s govedinom

varivo grah

Mnogima, uključujući i mene je asocijacija na zimu - varivo s grahom i dobrim komadom mesa. Često je to delicija iz mamine ili bakine kuhinje ili obrok kojim završimo penjanje na neko brdo, u planinarskom domu ;) 

Kaže jedna moja prijateljica: "Jedino što me veseli u penjanju na Sljeme je topli grah sa suhim mesom koji ću gore pojesti!", pa eto, jasno je o kakvoj se ljubavi prema ovom obroku radi. 

Ovo baš i nije obrok koji često radim kod kuće, pogotovo stoga što živim solo, a kad se ovo radi zna se da su količine velike. Dakle, ovo je obrok koji je uvijek dobro podijeliti s prijateljima. 

Evo kako sam ga ja pripremala:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g govedine, narezane na kocke
  • 500 g graha iz limenke (možete kombinirati crveni i bijeli)
  • 2 srednje velike glavice luka
  • 3 mrkve, narezane na kolutove
  • 4 češnja češnjaka
  • 1,5 l vode
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 2 lovorova lista

U veći lonac stavite žlicu maslinovog ulja i zagrijte. Na to ubacite meso i dinstajte dok meso ne dobije lijepu smeđu boju pa meso izvadite na tanjur. U istu posudu dodajte ostatak ulja pa dodajte na sitno narezan luk i češnjak i mrkvu pa uz miješanje dinstajte 5 minuta.

Potom u smjesu dodajte natrag meso i sve ostale sastojke i na umjerenoj vatri kuhajte 1,5 do 2 sata, odnosno dok se meso ne omekša i ne počne raspadati. 

Na kraju, dodajte soli i papra, ako je potrebno. 

Uživajte u ovom pravom zimskom obroku. 

Objavljeno 21.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija