Postoji li neki obrok iz djetinjstva kojeg se s vremena na vrijeme sjetite i vrlo rado ga pripremite i uživate u njemu, a on vas, sa svakim zalogajem, podsjeća na mladost? Ja zapravo imam nekoliko takvih obroka, a jedan među njima je griz.
Sjetila sam se griza jedno jutro i pripremila ga za doručak sa šumskim voćem. I iskreno, stvarno sam uživala u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 2 žlice griza
- 4 žlice zamrznutog šumskog voća
- voda
- 1/2 žličice cimeta
Griz sam stavila da se kuha prema uputama na pakiranju. Kad je griz bio pri kraju u smjesu sam ubacila šumsko voće i cimet i dalje miješala dok kašica nije bila gotova. Voće se u toplom grizu otopilo i dalo mu boju i zanimljivu kiselkastost.
Ovaj obrok ima visok udio ugljikohidrata, pa to imajte na umu ako pazite na unos ugljikohidrata. Naime, u 100 g griza dobit ćete 70 g ugljikohidrata i 11 g proteina, a samo 1 g masti.
Objavljeno 27.04.2016.