Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.
- 120 g halloumi sira
- šaka svježeg bosiljka
- 1/4 hokkaido buče
- 1/2 paprike
- 1 mrkva
Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici.
Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta.
Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da se kuha.
Kad je sve kuhano i pečeno staviti na tanjur i dodati listiće svježeg bosiljka. Na kraju, preliti žlicom maslinovog ulja.
Dobar tek.
Objavljeno 27.11.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija