Opet ja s lososom.
Zaista ga jako volim. Zapravo, mislim da je losos meni najdraža namirnica. Od svih namirnica koje sam u životu probala.
Do te mjere ga volim da bih ga jela svaki dan, u svim obrocima u danu, od doručka, međuobroka...
Obično ga radim najjednostavnije, samo ga bacim na zagrijanu gril tavu i nakon 2 minute okrenem na drugu stranu i to je to. Ovaj put sam se malo poigrala pa sam ga ispekla u marinadi od limuna i meda. Evo kako:
- file lososa (oko 150 g)
- 1 žlica meda
- 1 žličica limunovog soka
- 1 češanj češnjaka
- malo soli i papra
- 150 g kelja, narezanog na trakice
U maloj posudi sam promiješala med, limunov sok, na sitno nasjeckan češnjak, sol i papar. Losos sam stavila u posudu i prelila ovom marinadom pa ostavila oko pola sata da se okusi sljube.
Pred kraj sam narezala kelj na trakice i stavila da se kuha. Kad je kelj gotov, procijedite ga i dodajte malo maslinovog ulja.
Nakon toga sam napravila uobičajen postupak, zagrijala tavu, izvadila losos iz marinade i ispekla ga sa svake strane 2-3 minute. Ja volim da je ovaj ljepotan u sredini sočan i mekan, pa ga uvijek malo slabije pečem.
Izvadila sam losos na tanjur, dodala kelj oko njega i krenula jesti.
I to je to.
Objavljeno 22.11.2016.