Maja i Matija bili su u Grčkoj na godišnjem odmoru. Da me Maja pitala što bih da mi donese, ne bih se sjetila ničega drugoga od onoga što sam zaista od Maje i dobila: pravi grčki feta sir i prave grčke masline. Dio feta sira sam potrošila u pripremi ručka o kojem sam pisala u prethodnom blogu, a još dio sam upotrijebila u pripremi ovih super-muffina.
- 100 g integralnog brašna
- 80 g feta sira
- 1 jaj
- 1 bjelanjak
- 1/2 dl malomasnog mlijeka
- prašak za pecivo
Feta sir stavite u posudu pa je stisnete vilicom, da se usitni. Dodate sve ostale sastojke pa smjesu istresete u silikonske muffine. Pazite da ne ulijete više od 2/3 kalupa, da vam se smjesa tijekom pečenja ne izlije van.
Pecite na temperaturi od 180 stupnjeva oko 20-25 minuta.
Ove muffine možete ponijeti sa sobom na posao ili put i jesti kao kruščiće uz neku drugu namirnicu ili kao samostalna peciva.
Objavljeno 19.06.2018.