Recepata za pripremu pljeskavica od tune ima jako puno. No, Darko nam donosi jednu ideju čiji su rezultat: sočne, ukusne i jednostavne pljeskavice od tune, nakon koje ćete - zaboraviti sve ranije isprobane verzije ovog zdravog obroka.
- 100 g mekanih zobenih pahuljica
- 220 g tune iz konzerve (usitnjena, ocijeđena masa)
- 2 jaja
- 100 g grčkog jogurta
- svježi peršin, po želji
- sol, papar, maslinovo ulje po želji i potrebni
Obožavat ćete ovaj recept zbog njegove jednostavnosti! Ukratko, sve sastojke osim ulja pomiješajte i ispecite pljeskavice :).
A sad malo opširniji postupak.
Tunu ocijedite od ulja, dodajte sitno nasjeckani svježi peršin, jaja, grčki jogurt (može i običan ako nemate grčki) i začine.
Sve dobro pomiješajte, slobodno i isprobajte odmah da li vam odgovara slanoća i ljutina, i na kraju dodajte zobene pahuljice direktno iz pakiranja. Pomiješajte i njih u smjesu i pustite sve par minuta da se poveže
Na srednje jakoj vatri zagrijte malo maslinovog ulja (jedva da pokrije dno) i uz pomoć žlica uzmite kuglice smjese i stiskanjem na samoj tavi oblikujte pljeskavice. Smjesa će biti dosta ljepljiva pa predlažem da ne koristite ruke za oblikovanje.
Već nakon 2 minute prženja s jedne strane pljeskavice će bit dovoljno čvrste da ih okrenite na drugu stranu i završite s dodatnim 2 minutnim prženjem.
Ja sam ih poslužio uz ostatak grčkog jogurta i ručak je bio savršen! Možete ih iskoristiti i za riblje hamburgere ili kao obično meso za ručak uz prilog po želji.
Poslužite ih tople, ali ako vam ostane nešto od ručka za kasnije budite bez brige jer su i hladne jako ukusne!
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.
Objavljeno 27.06.2017.