Rano buđenje ima niz prednosti: možete uživati u bojama koje jutro donosi, možete na miru obaviti sve ono što imače radite u žurbi, možete pročitati novine, čuti se s dragim osobama i možete, možda i najvažnije: napraviti doručak koji inače ne radite te i na taj način najbolje moguće započeti dan.
Ja sam se jutros probudila prije 7, a s obzirom da iz stana izlazim oko 8.50, imala sam dovoljno vremena da napravim sve što poželim.
Svašta sam pomiješala, po nekom receptu koji je ostao u kutku sjećanja...
Evo sastojaka:
- 2 jaja
- 2 češnja češnjaka
- 2 šake špinata
- 1 manja glavica cvjetače
- 1 limun
- 1 šaka listova peršina
- 2 žlice kokosovog maslaca
- 1 žlica kapara
- 1 glavica luka
- 2 žlice grubo mljevenih zobenih pahuljica ili krušnih mrvica
- 3 žlice parmezana
- sol, papar
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Na protvan naslažite nakidane cvjetove cvjetače i pecite oko 20 minuta dok ne dobiju mseđu koricu i postanu mekani kad ih probodete vilicom.
Dok se cvjetača peće, na tavi zagrijte žlicu kokosovog ulja pa dodajte krušne mrvice, sol, papar i miješajte 2-3 minute pa skinite s ploče i dodajte parmezan i dobro promiješajte. Također, dok se cjetača peče, zakuhajte vodu i kuhajte jaja 7 minuta, pa ohladite pod vodom i ogulite.
Dok se jaja kuhaju, u tavi na kojoj ste miješali krušne mrvice i parmezan, dodajte ostatak kokosovog ulja pa dodajte na sitno narezan luk i češnjak i miješajte par minuta, dok potpuno ne omekšaju. Dodajte na što sitnije narezan špinat i 50 ml vode. Miješajte povremeno i pustite da se krčka 2-3 minute. Dodajte naribanu koricu limuna pa pomiješajte.
Sve stavite na tanjur: prvo cvjetaču, pa špinat i mrvice i na vrh prerezano kuhano jaje.
Objavljeno 23.03.2016.