Svako jutro jedno jaje... ili dva-tri jaja. Koliko god jaja pojedete za doručak, znajte da ste napravili dobro djelo za svoj želudac i općenito, cijeli organizam. Kod mene su za doručak uvijek na tanjuru 3 ili 4 jaja, ovisno o njihovoj veličini.
Uz ovu konstantu, dodajem različito povrće, od špinata, tikvica, luka, rajčice... do gljiva. Kako gljive nemaju neki snažniji okus, ovoj kombinaciji uvijek dodam i nekog sira, da malo pojačam aromu, a i od malo više proteina glava ne boli ;)
- 4 jaja
- 100 g šampinjona
- malo ribanog sira, može parmezan
- papar
- kokosovo ulje u spreju
Tavu pošpricate kokosovim uljem u spreju pa kad se zagrije dodate šampinjone koje ste narezali na sitnije. Kad gljive malo omekšaju prelijete jaja preko njih i popaprite pa poklopite.
Kad se jaja već lagano zapeku, po vrhu pospite ribani parmezan i ponovo poklopite da se sir otopi, a jaja potpuno zapeku.
Objavljeno 26.09.2017.