Ako radite jaja s povrćem, onda je uvijek dobra ideja to povrće usitniti na što manje, kako bi bilo brže gotov, ali i sočnije i mekše. Ja tradicionalno, ujutro jedem jaja, a najdraža kombinacija s njima su mi ribane tikvice.
Jednostavno, sočno, gotovo za 5 minuta.
- 3 cijela jaja
- 2 bjelanjka
- 100 g tikvice (otprilike, 1/3 srednje velike tikvice)
- 1 čajna žličica kokosovog ulja
Na tavi zagrijem kokosovo ulje pa stavim naribanu tikvicu i poklopim. Nakon par minuta, po tikvici prelijem jaja i bjelanjke i opet poklopim. Kad je bjelanjak pri kraju, maknem s ploče i ostavim poklopljeno još možda minutu pa otklopim.
Ako ostavite duže, žumanjak će se stvrdnuti, a zna se da su idealna ona jaja kod kojih je bjelanjak čvrst, a žumanjak ostao u tekućem stanju.
I to je to.
Dobar tek svima!
Objavljeno 20.11.2015.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija