Vrlo često jedan od uvjeta koji obrok mora zadovoljiti jesti - jednostavnost. Istovremeno, to ne podrazumijeva odlazak u pekaru ili u trgovinu po sendvič jer to više nije obrok već unos gluposti u organizam.
Ovisno o slobodnom vremenu, navečer prije spavanja ili ujutro prije odlaska na posao pripremam obroke koje nosim sa sobom. Najčešće nosim sa sobom 2 obroka, a ako se kući vraćam tek u kasnim večernjim satima, onda je u torbi i 3. obrok za taj dan.
Zbog te svakodnevne potrebe za idejama, a istovremeno i ograničenošću vremena za pripremu ili praktičnošću za nošenje, rado s prijateljima razgovaram o hrani koju oni pripremaju jer tako dobijem nove i svježe ideje. Ponekad je to vrlo jednostavna kombinacija pojedinih namirnica koje se ja samo nisam sjetila.. Tako se dogodilo i danas kad mi je Moniq poslala sliku svojeg ručka kojeg će ponijeti na posao.
Sastojci:
- 200 g pilećeg filea
- 80 g šampinjona
- 80 g mladog graška (zamrznutog)
- 1 žlica maslinovog ulja
- začini: sol, papar, kurkuma
Na tavi je zagrijala maslinovo ulje. Meso je začinila i stavila na ulje da se peče. Za to vrijeme je stavila da se kuha mladi grašak, prema uputama na pakiranju. Malo pred kraj pečenja mesa, dodala je gljive narezane na ploškice. Potom je, nakon par minuta, procijedila grašak i dodala mesu i gljivama pa sve promiješala i poklopila pa ostavila na isključenoj ploči, par minuta, da se malo okusi sljube.
Može li jednostavnije?
Objavljeno 29.06.2016.