Za vikend su mi se najavili roditelji. Uvijek svoje dolaske najave ovako: "Dolazimo u petak, ostajemo do nedjelje. Smisli što ćeš nam fino pripremati. Vidimo se. Pusa. Bok."
Dakle, kratko i jasno. Nema puno prostora za uzmicanje ;)
Hm, prema planu, ovo će biti ručak u subotu:
Piletina pod pestom i mozzarellom
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- 6 žlica pesta genovese (recept da ga sami napravite pogledajte OVDJE.)
- 3 rajčice
- 200 g mozzarelle
- sol, papar, malo parmezana
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na protvanj stavite papir za pečenje pa na njega položite pileća prsa. Preko svakog komada mesa stavite pesto pa ga žlicom razmažite tako da prekriva cijelu gornju stranu mesa. Rajčicu narežite na kolutove debljine oko pola centimetra pa je naslažite na pesto a po njoj naslažite na ploške narezanu mozzarellu. Po vrhu pospite začinima i parmezanom pa sve stavite u pećnicu.
Pecite oko 40 minuta. Jedite toplo.
Javim kako su mama i tata reagirali ;)
Objavljeno 04.05.2016.