Pureći burgeri koje napravim sama doma su mi zapravo najdraži, nekako s njima uvijek najmanje brige.
Evo još jedne ideje na koju sam nedavno naletjela:
Sastojci za burgere:
- 450 g mljevene puretine
- 200 g mrvljenog feta sira
- 1 žlica mlijeka
- 1 žlica na sitna nasjeckanog peršina
- 1 žlica svježe nasjeckane metvice
- sol, papar
Sastojci za umak:
- 150 ml grčkog jogurta
- 1 žlica limunovog soka
- 1 češanj češnjaka, na što sitnije nasjeckan
- 1 žlica mlijeka
- 1 žlica na sitna nasjeckanog peršina
- 1 žlica svježe nasjeckane metvice
- sol, papar
Sastojke za burgere sa sve zajedno promiješala i među dlanovima napravila burgere pa stavila na zagrijanu grill tavu da se peku. Dok su se burgeri pekli, u posudi sam promiješala sve sastojke za umak. Burgere sam pekla 2-3 minute sa svake strane, dok ne prestanu biti ružičasti te postanu zlatno-smeđi.
Kad su bili gotovi, na tanjur sam stavila burgere i pored njih umak pa svaki zalogaj umakala u ovaj fini umak.
Jednostavno, zar ne?
Objavljeno 30.05.2016.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija