Idemo još jednom, jer ovoga nikad dovoljno. Kaže nekidan frendica kojoj sam ovo pripremila i koja je prvo bila JAAKO sumnjičava – „pa ovo je skroz dobro“ i navali i pojede gotovo cijelu pizzu sama! Dakle, nakon ove pizze nema grižnje savjesti, nema osjećaja težine kao nakon one od bijelog brašna i nema izbjegavanja ogledala sljedeći dan.
Sastojci:
- 500 g cvjetače - samo cvjetovi bez korijena i lista
- 1 jaje
- 100 g mozzarelle
- 2 žlice ribanog parmezana
- začini po želji (origano, bosiljak)
- malo ulja
Cvjetaču nakidajte na cvjetove pa prokuhajte pa dobro ocijedite. Kvaliteta tijesta ovisit će o tome koliko ste je uspjeli ocijediti. Usitnite vilicom cvjetove cvjetače dok ne dobijete pire. Ukoliko imate gazu, ovaj pire još dodatno procijedite kroz gazu.
Pomiješajte s ostalim sastojcima i dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Oblikujte kao tijesto za pizzu, te na papiru za pečenje stavite u pećnicu na 200 C oko 20-ak minuta, dok ne dobije nježno smeđu boju. Izvadite iz pećnice, stavite nadjev po želji i pecite još 10-ak minuta.
Za nadjev možete koristiti doslovno što god vam padne na pamet. Ja sam imala vege varijantu s baby špinatom, cherry rajčicama i malo ketchupa bez šećera.
Objavljeno 10.07.2018.