Osoba N: "Ovo nije juha, ovo je krema!"
Osoba M: "Pa dobro, nevažno je kako je zoveš, fina je!"
Osoba N: "Pa da, ali je krema!"
Osoba M: "Pa ok, gušća je od obične juhe, ali je i dalje juha!"
Osoba N: "Ne, nije, krema je!"
...
Tako je otprilike izgledalo natezanje osoba koje su mi tijekom rođendanske večere sjedile jedna s lijeve, druga s desne strane. Na trenutak sam se, priznajem, osjećala ugroženo pod tom paljbom rasprave o strukturi i nazivu obroka koji smo jeli. No, srećom, nijedna od navedenih nije bila u pms-u pa je rasprava ubrzo utihnula, a juha (ili krema) je pojedena.
Uglavnom, TO što smo jeli je bilo do kombucha bundeve.
Evo recepta (za 6 osoba):
- 1 veća kombucha bundeva
- 4 žlice kokosovog mlijeka (kokosove kreme)
- 6 žlica mješavine sjemenki
- 3 žlice pinjola
- malo kurkume i papra
Kombichu sam očistila, narezala na kockice i stavila da se kuha. Kad se skuhala sam je procijedila i dodala kurkumu, papar i kokosovo mlijeko pa dodatno izblendala. Ako je pregusto, dodajte malo vode.
Mjšavinu sjemenki i pinjole lagano prepecite na suhoj tavi.
Juhu (kremu) istresite na tanjur i po vrhu stavite po žlicu mješavine sjemenki i pinjola.
Na kraju, je li juha ili krema? Krema je ako juhom doživljavate samo rijetke juhe, juha je ako juhom nazivate sve što jedete žlicom kao toplo predjelo i zamislili ste da je juha. Sve je to uvijek u glavi, zar ne?
Objavljeno 05.04.2016.