Nabrzinu ću napisati ovaj recept, baš jednako nabrzinu kako se ovaj obrok i priprema.
Juha od brokule:
- 500 g brokule
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 stabljika celera
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica svježeg peršina
- malo soli i papra
- 1/2 manje glavice luka
Zagrijte ulje u posudi pa dodajte luk i celer narezane na što sitnije. Miješajte i dinstajte dok ne omekšaju, par minuta. Potom dodajte češnjak i peršin pa uz miješanje dinstajte dok češnjak ne postane staklast.
Potom dodajte brokulu i vodu, toliko da prekrije cvjetove brokule. Smanjite grijanje kad voda zakuha i pustite da se povrće kuha, oko 7-8 minuta.
Kad je skuhano, istresite u blender i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Budući da je smjesa vrela, kod blendanja pokušajte ostaviti izlaz za zrak (ako na poklopcu blendera imate mogućnost, ostavite dio otvoren) da vam sve ne prsne.
Kad je dobro izblendano, izlijte u tanjure i jedite toplo.
Objavljeno 13.12.2016.