Kopirat ću vam kako je tekla komunikacija (bez lektoriranja):
"E, jutros sam mislila da ću se razboliti. ali onda sam se sjetila juhe od bundeve i đumbira. Fantastična je. Slatko. Ljuto. Slano. Sexy."
Prevrnula sam očima. Opet moram pisati molbe da napiše recept. Ali prije nego sam to natipkala stiže nastavak.
"Trebaš:
- grincajg za juhu
- 1 hokkaido buču
- komad đumbira cca 2x4cm
- manju glavicu luka
- bučine sjemenke
- kokosovo mlijeko (ono iz limenke koje je gusto)
Buču prereži i izvadi koštice. Nasjeckaj na kockice i stavi kuhati tako da je voda prekrije.
Dok se kuha, zdinstaj luk, mrkvu, celer, korijen peršina i korabicu (to sve dobijes u grincajgu).
Nakon nekih 15-20 min kuhanja ubaci sve k buči.
Oguli đumbir, nareži na kockice i dodaj u lonac. Posoli popapri po želji.
Sve skupa kuhaj još 10-ak minuta. Nakon toga zblendaj štapnim mikserom, a ako treba vode dodaj da ti bude gusta koliko želiš.
Bučine sjemenke poprži na tavici dok ne počnu krckati, pa ih ubaci u juhu, poškropi kokosovim mlijekom i uživaj.
I budi mi zdrava."
Hvala T i živjela 100 godina!
Objavljeno 21.10.2018.