Nakon cijeloga dana i vjerojatno - uskršnjeg prežderavanja - za večeru si pripremite nešto laganije: jedan od prijedloga je sočna juha od mrkve sa svježim sirom.
Sastojci:
- 2 žličice bučinog ulja
- 500 g mrkve
- 1/3 glavice luka
- 300 ml vode ili pilećeg temeljca
- 1 žličica ribanog đumbira
- 80 g posnog sira
Zagrijte ulje u posudi u kojoj ćete kuhati juhu pa stavite na što sitnije nasjeckan luk da se malo zacakli. Potom dodajte na kolutove nasjeckanu mrkvu pa dinstajte 2-3 minute pa dodajte temeljac ili vodu i pustite da se krčka oko 20 minuta, koliko je mrkvi potrebno da omekša. Pred kraj dodajte đumbir i ostavite da se skuha do kraja.
Kad je juha gotova, skinite je s ploče i ostavite da se malo ohladi. Potom je istresite u blender i izblendajte do kremaste juhe. Potom sve vratite u posudu u kojoj se juha kuhala i ostavite da još malo prokuha. Kad istresete juhu u tanjure, dodajte po žlicu svježeg sira koji će dati svježinu i sočnost ovoj bogatoj juhi. Po želji u svaki tanjur možete dodati još malo bučinog ulja.
Objavljeno 11.04.2017.