Prijatelj Luka me naučio kako najbolje spremati kvalitetan komad mesa. Cilj je kod ovakvih komada uvijek isti: meso mora biti srednje pečeno, tako najviše volim. Volim da je unutrašnjost još pomalo "živa", ali pritom ne i presirova.
Fora je u ovome:
Dobro zagrijem tavu i meso pečem par minuta sa svake strane. Do kse meso peče, zagrijem pećnicu na 200 stupnjeva. Nakon što se meso peklo par (3-4) min sa svake strane, stavim ga na protvan i u pećnicu na još 15-ak minuta.
Nakon toga, meso izvadite na dasku ili tanjur i pustite da odstoji par minuta, da se sokovi stope i ocijede, ako ih ima.
Na taj način meso bude, po mojem ukusu - savršeno!
Uz ovakav komad mesa, jedino što trebate je neka salata. Ja volim staviti po mesu malo češnjaka i peršina.
Za koji je ovo obrok najbolje jesti?
Za svaki! ;)
Objavljeno 24.01.2017.