Ovako pripremljena jaja možete jesti za doručak, ali i za bilo koji drugi obrok. Vjerojatno neće biti po volji onima koji ne vole gorkastu aromu kelja, ali svi drugi će uživati. Meni se jako svidjela Darkova ideja, pa je dijelim s vama:
Sastojci:
- Kelj
- Jaja
- Sušena govedina
Ako imate dobru tavu na koju se ništa ne lijepi slobodno sve pecite bez kapi ulja.
Kelj stavite na vruću tavu i prelijte ga vodom. Vode neka bude dovoljno da ona prekrije dno i počne pariti jer ne želimo da se kelj prokuha. Skroz malo, zbog govedine, posolite i popaprite sve i pričekajte da voda ubrzo ispari.
Dodajte sušenu govedinu i istucite jaja. Broj jaja sami odredite. Ja volim da jelo kelj s jajima, a ne jaja s keljom! Zato stavljam na šaku nasjeckanog kelja jedno jaje, ali vi slobodno po želji prilagodite omjer jaja i kelja.
Sve lagano miješajte na laganoj vatri dok od jaja ne dobijete kajganu željene tvrdoće.
Evo u par minuta imate zdravi, zeleni i fini doručak koji se možda neće svidjeti baš svim vašim ukućanima. Ali ako volite kelj vama će nesumnjivo biti odličan.
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.
Objavljeno 10.05.2017.