Sezonu šparoga pokušavam iskoristiti maksimalno. Taj naum mi prilično olakšava mama koja je moj glavni dobavljač ovih dragulja prirode. Ovaj vikend su me roditelji posjetili i mama je donijela jednu veću količinu šparoga pa ću vas vjerojatno u narednim receptima malo obasipati šparogama.
Najjednostavniji i najčešći način kako mnogi uključuju šparoge u prehranu jest omlet:
- 3 jaja
- 100 g sparoga
- 1 žličica kokosovog ulja
- začini, po želji
- 40 g parmezana
Na tavi zagrijete kokosovo ulje pa ubacite šparoge i malo ih prodinstate, da se omekšaju, ali ne zapeku jer će se isušiti. Preko šparoga potpom prelijete prethodno umućena jaja i uz miješanje, spečete kao klasičan omlet.
Ja sam imala komad parmezana, pa sam samo narezala ga u trakice i dodala jajima na tanjuru. Ako imate naribani parmezan, možete ga umutiti s jajima i takva jaja preliti preko šparoga. Ostatak postupka je jednak.
Uživajte u šparogama jer su vrhunska delicija sa super nutritivnim vrijednostima o čemu sam pisala OVDJE pa bacite oko.
Objavljeno 02.05.2018.