Kolačići trebaju zadovoljiti nekoliko kriterija da bih uživala u njima: trebaju biti slatki, jednostavni za pripremu i okusom - odlični. nema problema, zar ne?
Zapravo i je jednostavno ako imate par dobrih namirnica i pomiješate ih. Par? 5!
Evo, ovako sam napravila ove sa slike:
Sastojci:
- 120 g maslaca od kikirikija ili badema
- 30 g kokosovog ulja
- 1 jaje
- stevija, po želji
- malo soli
- cimet
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje.
Sve sastojke dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu čvrstu smjesu. Smjesu vadite žlicom pa među dlanovima napravite kuglice, svaku kuglicu stavite na papir za pečenje pa je vilicom u križ stisnite i "prilijepite" na podlogu, tako da od kuglice napravite kolačić debljine oko 1 cm.
Pecite 10-ak minut, odnosno dok kolačići ne dobiju zlatno-smeđu boju. Pustite da se ohlade. Prvo će biti jako prhki i lomit će se, ali ih stavite u dobro zatvorenu posudu pa će se navlažiti.
Izvrsni su, vjerujte!
Objavljeno 24.03.2016.