Najbolje ovako: spečete ga večeras i naredna 3-4 dana imate za doručak pripremljen obrok. Možete ga jesti hladnog ili za 2 minute ugrijete u mikrovalki i uživate.
Sve zajedno je vrlo jednostavno, a okus je super super!
Sastojci za recept:
- 300 g zobenih pahuljica
- 1 banana
- 1 jaje
- 4 manje jabuke
- 2 šake oraha
- 1/2 čajne žličice cimeta
- 300 ml malomasnog ili zobenog mlijeka
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- prstohvat himalajske soli
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudu stavite oguljenu bananu i stisnite je vilicom dok niste dobili kašastu smjesu. Dodajte sve vlažne sastojke (osim jabuka i oraha). U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Smjese pomiješajte dok smjesa nije jednolična.
U dublji protvan stavite papir za pečenje ili ga namažite kokosovim uljem. Istresite smjesu i poravnajte je po vrhu. Dodajte orahe i na kriškice narezane jabuke.
Pecite 30 minuta pa izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da se malo ohladi prije rezanja.
Dobar tek.
Objavljeno 09.11.2015.